Ptr! Webdesign Assen

Geschiedenis van Ptr!

Als pionier hebben wij de meeste internetbedrijven in onze omgeving opgeleid tot wat ze vandaag zijn geworden.

Wij werkten o.a voor:

TuinlandVolkswagenStaten Generaal Tweede KamerSnackpoint Leeuwerik StoepjeProvincie Drenthe N381Ministerie van DefensieMicrosoft DeyDaysBloem NatuurproductenBemer Partner Logo

Gehandicapten en senioren dupe van slechte overheidswebsites

Het staat er nog steeds niet best voor met de  kwaliteit en toegankelijkheid van overheidswebsites, ondanks de vorig jaar door het kabinet vastgestelde regels. Onderzoek van internetbedrijf Ptr! voorheen 4ro Internet Oplossingen en Stichting Bartiméus Accessibility naar overheidssites toont aan dat er maar weinig overheidssites zó zijn ingericht dat die toegankelijk zijn voor gehandicapten en senioren. En dat, terwijl alle problemen eenvoudig en snel op te lossen zonder dat dat ten koste gaat van vormgeving of dynamiek van de sites. 
Websites die zijn gebouwd volgens die webstandaarden, zoals schermlezers, brailles, spraaksynthesizers en palmtopbrowsers met beperkte schermafmetingen, Peter Pinkster, directeur van webbedrijf 4ro Internet Oplossingen. 'De webstandaarden bieden de technologie om binnen een versie van een website rekening te houden met de meest gebruikerssituaties. Het toepassen van die standaarden is de beste garantie voor toegankelijkheid voor zowel oude als nieuwe webbrowsers, afwijkende browsers, zoekspiders en nieuwe media zoals mobiel internet'.
Nieuwspoortforum

Overzichtje

Dit is een klein aantal hoogtepunten die ik met je wil delen.

13 maart 2014

Assen, Nederland

Wederom in het register als vakdocent

Ptr! had zich een tijd in Mexico gevestigd en was daar actief als vakdocent en heeft samenwerken met mensen uit Mexico, Spanje, Argentinië, Peru, Costa Rica, Columbia.

13 maart 2014

Veracruz, Mexico

Ptr! in Mexico

Ptr! heeft zich in Mexico gevestigd en zal daar actief zijn als vakdocent en samenwerken met mensen uit Mexico, Spanje, Argentinië, Peru, Costa Rica, Columbia.

2 juni 2010

IDée ICT Opleidingsgroep, Assen

Docent Idée ICT Opleidingsgroep

Peter; Pinkster is sinds 2 juni 2010 docent Developer bij IDée ICT in Assen. IT-opleidingen is de kerncompetentie van de opleidingsgroep. Met meer dan twintig jaar ervaring in de IT en de manier waarop ze hun in de vakgebieden van systeem-, netwerk- en internettechnologie hebben ontwikkeld zijn ze een opleidings- en kennisspecialist. 

12 december2008

CWI, Amsterdam

Ontmoeting W3C Benelux

W3C is een organisatie die de webstandaarden voor het internet ontwerpt. Het wordt geleid door Tim Berners-Lee, de bedenker van het HTTP protocol en HTML, waar het web oorspronkelijk op was en nog steeds is gebaseerd. Ik mocht langskomen voor een gesprek met de W3C manager voor de Benelux, Fons Kuijk .

Het gesprek vond plaats in het Centrum Wiskunde en Informatica in Amsterdam. Tijdens de ontmoeting hebben wij het gehad over de ontwikkelingen van SMIL dat wordt aanbevolen om multimediapresentaties te beschrijven, gebruikmakend van XML.

Daarnaast hebben wij het gehad over de slechte weergave van CSS bij het gebruik van Internet Explorer en de ontwikkelingen van SVG.

1 oktober 2008

Q-group, Assen

Overname Q-group

Met ingang van 1 oktober 2008 heeft Ptr! alle activiteiten van Q-group overgenomen. De onderliggende programmering en webhosting van websites was grotendeels al in ons beheer. 

1 juni 2008

Kamer van Koophandel, Emmen

DIgitale Ontwikkeling, Drentse Ondernemer Award

Ondernemers dienden ter bevordering van innovatie en groei van het bedrijf, samen met een gekozen ICT-partner, projecten c.q. business-cases in bij de stuurgroep. Uit deze projecten werden subsidies, een geldelijke steun in de vorm van Awards, uitgereikt aan de meest innovatieve project die werden ingediend. Wij hebben als ICT-partner een nieuwe manier van e-learning ontwikkeld waarmee wij een Award in ontvangst mogen nemen.

14 december 2007

Ptr!, Assen

Erkend als leerbedrijf

De stichting ECABO erkende Ptr! als leerbedrijf in overeenstemming met de Wet Educatie en Beroepsonderwijs. Door deze erkenning zijn we bevoegd om beroepspraktijkvorming door het middelbaar beroeps onderwijs te verzorgen. ECABO is het landelijk orgaan beroepsonderwijs voor economische administratieve, ICT -en veiligheidsberoepen.

Kort na ECABO heeft Savantis en Goc ons ook opgenomen in hun register en ons erkend.

1 juni 2007

Nieuwspoort Forum, Den Haag

Gehandicapten en senioren de dupe van slechte overheidswebsites

Het staat er nog steeds niet best voor met de kwaliteit en toegankelijkheid van overheidswebsites. Ondanks de vorig jaar door het kabinet vastgestelde regels. Onderzoek van internetbedrijf Ptr! en Stichting Bartiméus Accessibility naar overheidssites toont aan dat er maar weinig overheidssites zó zijn ingericht dat die toegankelijkheid zijn gehandicapten en senioren.

23 mei 2007

Nederlandse Staatscourant, Den Haag

Websites Nederlandse overheid

De Nederlandse overheid voldoet bij lange na niet aan de zelf opgestelde wetten over inrichting en toegankelijkheid van de eigen websites. Onderzoek van Peter; Pinkster, internetbedrijf Ptr! naar websites van zowel rijksoverheid als gemeenten wijst uit dat er maan weinig sites door de beugel kunnen. 

Met deze resultaten voldoet de Nederlandse overheid bij lange na niet aan zijn oorspronkelijke doelstelling. "Sinds juni 2006 zijn de webrichtlijnen voor websites van de rijksoverheid verplicht en per 31 december 3020 moeten alle overheidswebsites, ook die van gemeentes, provincies en waterschappen, voldoen aan de webrichtlijnen voor een toegankelijk internet".

27 mei 2007

Microsoft DevDays, RAI Amsterdam

Microsoft DevDays Award

Tijdens de Devdays, Development and Remix days van Microsoft zijn we op 14 juni 2007 bekend gemaakt als winnaars van de RockMyWebsite competitie bekend gemaakt. Ptr! is prijswinnaar geworden voor de beste en meest toegankelijke site voor stichting Drempelsvrij. Ptr! heeft zich bovendien ten aanzien van de andere deelnemende bedrijven onderscheid met zoekmachine vriendelijke inhoud.
 • ★★★★★

  Wat me enorm aanspreekt in zijn werkhouding is het luisterend oor, direct in de gaten hebben wat je wilt en vervolgens op een creatieve manier iets moois maken. Een fijne persoonlijkheid om nog 10 jaar mee samen te werken.
  Mendiena Boer
  BEMER Partner
 • ★★★★★

  Peter is een zeer gedreven ondernemer, hij denkt met je mee voor een optimaal resultaat. De service is snel, direct en deskundig. Kom je er niet uit? Dan krijg je binnen no time reactie en een goed uitleg. Echt aan te bevelen!
  Elsa Hebels
  Snackpoint t'stoepje
 • ★★★★★

  De composities zijn goed, gevarieerd en hebben een pakkende melodie.
  Olaf Boswijk
  Ex-stationmanager ID&T Radio
 • ★★★★★

  Peter is extremely knowledgeable about this field and is a great teacher if you're interested in learning! I can't thank him enough for the services he provided.
  Kendra Pete
  Texas Southern University
 • ★★★★★

  Super Service! Snel & Vakkundig geholpen 👍🏻
  Peter Meints
  Meints Auto's
 • ★★★★★

  Ik ben zeer tevreden, niets dan positieve reacties.
  Jeroen Wijbenga
  CASACOM Millimeterspas

Diensten

 Websites.
 Webapplicaties.
 Corporate Identity.
 Digitale Marketing.
 Video en animatie.

Over ons

 Missie & Visie.
 Geschiedenis.
 Blog.
history